
Už jsem pár receptů na pizzu z květáku vyzkoušela a žádný mě moc nenadchnul. Buď byly recepty zbytečně složité a nebo mi chuťově neseděly. Nakonec jsem si vytvořila recept svůj, kde jsem spojila zkušenosti z těch předchozích.
Když jsem své mini pizzy ochutnala, byla jsem nadšená jejich chutí, takže tady máte recept. Za mě je to skvělý tip jak „propašovat“ do jídla co nejvíce zeleniny.
Nečekejte, že chutí bude květáková pizza stejná jako ta běžná. Ale její chuť vás určitě mile překvapí.
- 1h:30m
- 28 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
6 lžic |
6 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
Navrch | |
2 lžíce |
2 lžíce |
pesto zelené genovese, bazalka 2 lžíce |
2 lžíce |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
20 kusů |
20 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Jak si tuhle dobrotu doma vykouzlit uvidíte ve videonávodu.
Makronutrienty
49%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 271 kJ | 236 kJ |
Kalorická hodnota | 64,7 kcal | 56,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,43 g
0,97 g |
5,61 g
0,846 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,643 SVJ | 0,561 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,68 g
0,907 g |
3,21 g
0,791 g |
Bílkoviny | 3,14 g | 2,74 g |
Sůl | 2,62 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů