
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Těstoviny | |
těstoviny celozrnné bezvaječné uvařené 300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony lehce nazlátlou barvu, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pórek a restujeme ještě cca 5 minut.
-
Podlijeme vývarem, přidáme zakysanou smetanu a povaříme.
-
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nasekané bylinky, dochutíme solí a prohřejeme.
Makronutrienty
78%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 605 kJ | 2 372 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 567 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,1 g
0,658 g |
110 g
2,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,81 SVJ | 11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,58 g
7 g |
6,19 g
27,4 g |
Bílkoviny | 6,44 g | 25,2 g |
Sůl | 9,38 g | 36,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů