Kuřecí prsíčka v křupavé krustě s bramborem v troubě

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuřecí prsíčka v křupavé krustě s bramborem v troubě

Prostě nás honila mlsná na fastfood a to nikdy pro mě nedopadne dobře. Stane se, že někdy neodolám asi tak 2 x do roka a pak to stojí za to. O pálení žáhy a břichabol jsem vážně nestála, takže jsme si připravili domácí verzi.

Postup přípravy

  1. Kuřecí řízky osolíme, posypeme paprikou, připravíme si těstíčko z hrašky. Smícháme hrašku pikant s vodou dle návodu: 40 ml vody na 20g hrašky. Kuřecí řízky obalíme v těstíčku a následné v rozmačkaných lupínkách. Pokud budete chtít připravit i pro děti doporučují přidat lupínky do těstíčka s hraškou a nechat chvíli namočené. Pro děti by byly řízečky příliš tvrdé. Případně lupínky nechat namočené v mléce pro ABKM použijeme rostlinné nebo vodě, prostě docílit toho, aby změkly.

  2. Obalené kuřecí řízky vložíme na pečící papír potřený olejem a před pečením je olejem pokapeme. Já pekla přiklopené alobalem na 150°C přibližně 1,5 hodiny před koncem pečení jsem alobal odklopila a nechala zrůžovět. Podávala jsem s pečenými bramborami v troubě, které jsem osolila, pokapala olejem a přidala čerstvý tymián.

  3. Jako přílohu jsem zvolila brambory zapečené v troubě. Brambory jsem oškrábala, omyla a nakrájela, vložila na plech s pečícím papírem, osolila, pokapala olivovým olejem a přidala pár větviček tymiánu, pekla jsem na 180°C do zrůžovění. Podáváme s čestvou zeleninou, kterou můžeme zakapat olivovým olejem, opepřit či pokapat citronovou šťávou či limetkou.

  4. Můžeme podávat se sladkokyselou omáčkou například od Hela – Curry. Nebo si připravit vlastní. Já si smíchala zakysanou smetanu se sojovou omáčkou, solí, Umoctem, pepřem a bazalkou a lehce zakápla limetkou. Při ABKM nahradíme zakysanou smetanu rostinnou, například rýžovou soyatoo a dochutíme stejně jako zakysanou, rozdíl nepoznáte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte