Plněnou roládou potěšíte jistě každou návštěvu. Oběd efektní, výborný a zdravý, splňující low carb (nízkosacharidové) i keto stravování, pokud přílohu zvolíme vhodně.
- 1h:30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
1 300 g |
1 300 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si nakrojíme tak, aby vznikl co největší plát. Ten si opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Houby si orestujeme na ghí, osolíme a opepříme.
Plát masa pokryjeme plátky anglické slaniny, asi polovinou houbové směsi a zavineme do rolády. Kraje sepneme párátky.
-
Roládu orestujeme na ghí ze všech sran, vložíme na pekáček a dáme do trouby péct. Přidáme zbytek hub, mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka asi 1 hodinu.
-
Jako příloha se hodí kedlubnové brambory, květáková rýže, dýňové pyré...
Makronutrienty
6%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 578 kJ | 928 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 222 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,56 g
0,314 g |
2,5 g
0,504 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,156 SVJ | 0,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,43 g
3,55 g |
11,9 g
5,7 g |
Bílkoviny | 16,1 g | 25,8 g |
Sůl | 1,16 g | 1,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů