Každý kuchař by se asi zděsil, kdyby viděl, že si připravuji mleté maso na kofty pomocí mixéru. Když ono to, ale opravdu jde. Ráda si směsi na mleté maso připravuji sama, takže na tyto kofty tomu nebylo jinak. Na jídle z mletého masa je super to, že vždycky z toho vykouzlíš dobré jídlo.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
350 g |
350 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Příloha | |
6 kusů |
6 kusů |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Maso rozmixuj s mixéru spolu s nakrájenou cibulí nahrubo, lžičkou hořčice, jedním vajíčkem, solí a pepřem.
-
Nemixuj dlouho, ať z masa nemáš spíš kaši než směs na pečení. Pokud chceš, můžeš do směsi přimíchat dvě polévkové lžíce nastrouhaného sýru. Rozděl směs na 8 částí, které budeš dávat na špejli.
-
Z masové směsi si pomocí rukou udělej váleček. Špejli promáčkni do válečku a pomocí rukou ještě víc přimáčkni. Délka válečku je na tobě. Někdo rád váleček delší a užší, někdo kratší a tlustší. Takto postupuj se zbytkem masa.
-
Troubu si rozehřej na 200 stupňů. Krůtí kofty umísti na plech s pečícím papírem a peč zhruba 25 – 30 minut. Záleží na šířce válečků.
-
Mezitím si připrav chřest a majonézu. Pokud nechceš dávat peníze za chřest, který je v České republice poměrně drahý, můžeš zvolit jakýkoliv zeleninový salát s olivovým olejem. Ke krůtím koftům se taky hodí listový špenát lehce podušený na pánvičce.
-
Z chřestu odkroj tvrdé a dřevnaté konce (cca 2 – 3 cm). Na pánvičce si rozpusť kus másla a na mírném plameni nechej chřest změknout.
S máslem nemusíš šetřit. Díky máslu je chřest poté krásně vláčný.
Makronutrienty
6%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 705 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,56 g
0,654 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,156 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
5,53 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů