Nevím proč, ale největší chuť na kari mám vždycky na podzim, když je mlha, tma a zima.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
750 g |
750 g |
1 kus |
1 kus |
5 cm |
5 cm |
20 g |
20 g |
5 kusů |
5 kusů |
rdesno vonné, vietnamský koriandr- listy 1 hrst |
1 hrst |
3 lžičky |
3 lžičky |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
200 ml |
200 ml |
4 snítky |
4 snítky |
Postup přípravy
-
Cibuli a maso nakrájíme na drobno a dáme dusit do hrnce.
Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.
-
Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila.
Servírujeme s těstovinami nebo s pečeným bramborem a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.
Makronutrienty
12%
66%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 416 kJ | 1 326 kJ |
Kalorická hodnota | 99,5 kcal | 317 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,4 g
1,32 g |
7,63 g
4,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,24 SVJ | 0,763 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,31 g
2,47 g |
13,7 g
7,88 g |
Bílkoviny | 13 g | 41,5 g |
Sůl | 0,76 g | 2,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů