- 50m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
400 g |
400 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Zálivka | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,3 lžíce |
0,3 lžíce |
Kuřecí kapsy | |
2 kusy |
2 kusy |
4 špetky |
4 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
6 plátků 60 g |
60 g |
dva plátky 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Cibuli rozkrojíme na půlku a pak na plátky, spaříme vařící vodou a slijeme.
Zeleninu nakrájíme na tenké proužky a přidáme nasekanou petrželkou. Osolíme a opepříme a promícháme.
Suroviny na zálivku promícháme metlou, aby se vše dobře spojilo a slijeme do salátu, promícháme.
-
Do prsou uděláme kapsu a naplníme slaninou a sýrem, sepneme jehlou.
Osolíme a zprudka opečeme na sádle . Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Makronutrienty
20%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 391 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 93,5 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,54 g
0,682 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,354 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,8 g
1,61 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 9,49 g | 0 g |
Sůl | 0,979 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů