- 35m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno, petržel a brambory na kostičky. Vše osmahněte na oleji. Pórek nakrájejte na kolečka, přidejte do hrnce a restujte asi 10 minut. Potom přilijte asi 1,5 litru vody nebo zeleninového vývaru, sůl, pepř a tymián. Vařte do změknutí zeleniny. Poté odeberte asi třetinu polévky a zbytek rozmixujte do hladkého krému. Nerozmixovanou část vraťte do hrnce, přidejte smetanu, nechce přejít varem a je hotovo.
Makronutrienty
59%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 344 kJ | 658 kJ |
Kalorická hodnota | 82,3 kcal | 157 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,65 g
1,21 g |
18,5 g
2,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,965 SVJ | 1,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,55 g
24,3 g |
8,71 g
46,5 g |
Bílkoviny | 2,04 g | 3,9 g |
Sůl | 1,41 g | 2,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů