Když máš přebytek domácích kedluben, chceš rychlou a nízkosacharidovou přílohu, kedlubnové hranolky máš na stole do 15 minut :).
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hranolky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky.
Povaříme v osolené vodě s kmínem a kurkumou do skoroměkka.
-
Hranolky scedíme, osušíme a orestujeme je ve výpeku z ryby.
Servírujeme s dipem (zakysaná smetana, bylinky, česnek, sůl) a zeleninovým salátem, k tomu ryba, sýr...pochutnáte si:)
Makronutrienty
78%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 176 kJ | 131 kJ |
Kalorická hodnota | 42 kcal | 31,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,88 g
2,55 g |
6,62 g
1,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,888 SVJ | 0,662 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,387 g
0,074 g |
0,288 g
0,055 g |
Bílkoviny | 2,09 g | 1,56 g |
Sůl | 1,35 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů