Rybí maso je velmi zdravý oběd či večeře, rychlá úprava je bonus navíc:)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Kapr | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Kapří filety nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme med, sůl, pepř, curry a solamyl. Dobře promícháme. Necháme hodinu marinovat.
-
Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, kapustičky na poloviny nebo na čtvrtiny, podle velikosti.
-
Kapra vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a nasucho bez míchání necháme zatáhnout.
Přidáme zeleninu a společně opékáme ještě asi 5 minut, dokud maso není hotové a nezíská zlatohnědou barvu.
-
Servírujeme s rýží nebo s bramborovou kaší.
Makronutrienty
29%
56%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 374 kJ | 1 016 kJ |
| Kalorická hodnota | 89,3 kcal | 243 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,59 g
0,428 g |
15,2 g
1,16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,559 SVJ | 1,52 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,96 g
0,605 g |
8,05 g
1,65 g |
| Bílkoviny | 10,8 g | 29,4 g |
| Sůl | 0,451 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













