Rychlé lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso nakrájím na proužky, osolím, opepřím a opeču na oleji, vyndám do misky. Přidám na proužky nakrájenou zeleninu a asi 10minut opékám, přidám protlak, feferonku, česnek a zarestuji, vrátím zpět maso, podliji trochu vývarem nebo vodou, krátce podusím a podle potřeby dochutím.
Makronutrienty
30%
57%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 282 kJ | 1 095 kJ |
| Kalorická hodnota | 67,4 kcal | 262 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,49 g
0,901 g |
17,4 g
3,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,449 SVJ | 1,74 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,84 g
15,1 g |
7,16 g
58,6 g |
| Bílkoviny | 8,44 g | 32,8 g |
| Sůl | 0,085 g | 0,332 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














