Kapr... někdo ho má rád, druhému smrdí a někdo ho nejí kvůli kostem. U nás nedáme na kapra dopustit, je to dobře dostupná ryba a za rozumné peníze, navíc nám velice chutná, takže si ho občas uděláme i jinak než na řízek. Tentokrát jsem vyslyšela přání dcerky, že by ho chtěla s rajčátky. A abych si ulehčila práci, dala jsem to vše do jednoho pekáče. Výsledkem je super "jednopekáčovka"! :)
- 2h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vše | |
---|---|
2 000 g |
2 000 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kapra naporcujte na zhruba 5 cm velké kousky, osolte a okmínujte ho. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Do pekáče dejte brambory, osolte je, okmínujte, přidejte pár plátků másla, zalijte je rajčaty z plechovky, přidejte oregano, bazalku, cukr podle chuti, aby nebyla omáčka příliš kyselá, můžete však cukr úplně vynechat. Nahoru nandejte kusy kapra, zase pár plátků másla a přiklopte víkem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba na 200°C asi 90 minut. Záleží na vaší troubě.
Makronutrienty
25%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 477 kJ | 4 712 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 1 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,74 g
0,902 g |
56,7 g
8,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,574 SVJ | 5,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,34 g
1,04 g |
42,9 g
10,3 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 125 g |
Sůl | 0,483 g | 4,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů