Pokud dostanete chuť na sladkou snídani, tato je rychlá, vydatná a chutná.
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
kakaový prášek, holandské kakao 20 g |
20 g |
4 kusy |
4 kusy |
80 g |
80 g |
60 g |
60 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
1. Rozemeleme lněné semínko a kokos v elektrickém mlýnku (lze použít mouky, ale lněná dlouho nevydrží a kokosovou nemám ráda, mletý kokos mi nevadí), smícháme s kakaem a sladidlem.
2. Přidáme vejce a smetanu (šlehačku lze z části nahradit smetanou na vaření, pokud hlídáte tuky, já dala půl napůl), řádně promícháme, nejlépe elektrickým šlehačem.
3. Necháme cca 10 minut odstát, aby těsto zhoustlo.
4. Smažíme zvolna na ghí, lívanečky se dají péct i v troubě na pečícím papíru. Většinou vychází cca 16 kusů, 4 kusy na porci.
5. Zdobíme dle chuti či zvyklosti, já tentokrát dala domácí jablečnou přesnídávku bez cukru (místo marmelády, jen tence potřít) a šlehačku, ozdoba není součástí receptu, musíte si vložit samostatně.
Makronutrienty
27%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 082 kJ | 1 299 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 310 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
1,41 g |
14,5 g
1,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 1,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
13,1 g |
27,6 g
15,7 g |
Bílkoviny | 9,38 g | 11,3 g |
Sůl | 0,204 g | 0,245 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů