Kakaové lívanečky

Jana

Kakaové lívanečky

Pokud dostanete chuť na sladkou snídani, tato je rychlá, vydatná a chutná.

Postup přípravy

  1. 1. Rozemeleme lněné semínko a kokos v elektrickém mlýnku (lze použít mouky, ale lněná dlouho nevydrží a kokosovou nemám ráda, mletý kokos mi nevadí), smícháme s kakaem a sladidlem.

    2. Přidáme vejce a smetanu (šlehačku lze z části nahradit smetanou na vaření, pokud hlídáte tuky, já dala půl napůl), řádně promícháme, nejlépe elektrickým šlehačem.

    3. Necháme cca 10 minut odstát, aby těsto zhoustlo.

    4. Smažíme zvolna na ghí, lívanečky se dají péct i v troubě na pečícím papíru. Většinou vychází cca 16 kusů, 4 kusy na porci.

    5. Zdobíme dle chuti či zvyklosti, já tentokrát dala domácí jablečnou přesnídávku bez cukru (místo marmelády, jen tence potřít) a šlehačku, ozdoba není součástí receptu, musíte si vložit samostatně.

    1. Rozemeleme lněné semínko a kokos v elektrickém mlýnku (lze použít mouky, ale lněná dlouho nevydrží a kokosovou nemám ráda, mletý kokos mi nevadí), smícháme s kakaem a sladidlem.
2. Přidáme vejce a smetanu (šlehačku lze z části nahradit smetanou na vaření, pokud hlídáte tuky, já dala půl napůl), řádně promícháme, nejlépe elektrickým šlehačem.
3. Necháme cca 10 minut odstát, aby těsto zhoustlo.
4. Smažíme zvolna na ghí, lívanečky se dají péct i v troubě na pečícím papíru. Většinou vychází cca 16 kusů, 4 kusy na porci.
5. Zdobíme dle chuti či zvyklosti, já tentokrát dala domácí jablečnou přesnídávku bez cukru (místo marmelády, jen tence potřít) a šlehačku, ozdoba není součástí receptu, musíte si vložit samostatně.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte