 
																					Výborné lowcarb pečivo k snídani, či pohoštění k vínu.
Děkujeme Daniele Sedláčkové za recept :)
- 20m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 125 g | 125 g | 
| 1 kus | 1 kus | 
| mouka mandlová z mandlových jader 200 g | 200 g | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 0,3 lžičky | 0,3 lžičky | 
| Navrch | |
| 1 kus | 1 kus | 
| 2 lžíce | 2 lžíce | 
Postup přípravy
- 
																													Udělat těsto, dát na hodinu do lednice, pak vytvarovat tyčinky, potřít vejcem, posypat podle chuti sůl, mák, kmín... Já mám tentokráte sezamové semínko. Péct na 180°C do zlatova. 
Makronutrienty
16%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 679 kJ | 256 kJ | 
| Kalorická hodnota | 401 kcal | 61,2 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 9,88 g 2,07 g | 1,51 g 0,316 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,988 SVJ | 0,151 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 33,8 g 6,94 g | 5,16 g 1,06 g | 
| Bílkoviny | 17,8 g | 2,71 g | 
| Sůl | 1,68 g | 0,255 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							












