Další vynikající jahůdkový RAW dortík je tu. Recept je opět jednoduchý. V tomto receptu je velmi důležitá kvalita surovin, ale to dnes ví už každý. :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
90 g |
90 g |
Krém | |
285 g |
285 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Korpus
Nedříve vložíme do mixéru lískové ořechy (přes noc namočené) nebo jiné ořechy a rozmixujeme je společně s kokosem a datlemi. Takto vytvořenou hmotu natlačíme na dno formy. Použila jsem dortovou formu o průměru 18 cm.
-
Jahodový krém
Rozmixujeme kešu ořechy s jahodami. Přidáme javorový sirup a rozpuštěné kakaového másla. Vše dobře promixujeme. Krém rovnoměrně nalijeme na korpus, uhladíme a vložíme na 20 minut do mrazničky.
Dort můžeme ozdobit jahodami a lístkem máty.
-
Doporučuji každé ořechy namočit z prostého důvodu. Lépe se zpracovávají v mixéru a hlavně jsou lépe stravitelé. :)
Makronutrienty
42%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 531 kJ | 1 232 kJ |
Kalorická hodnota | 366 kcal | 295 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,3 g
15,4 g |
20,4 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,53 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,5 g
8,27 g |
23 g
6,65 g |
Bílkoviny | 6,8 g | 5,48 g |
Sůl | 0,016 g | 0,013 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů