Citrónový RAW dort

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Citrónový RAW dort

Obecně je citrón považován za kyselý. Avšak mistrně upravený v tomto RAW dortu jej bez nadsázky můžeme považovat za sladké pokušení.

Postup přípravy

  1. Korpus

    Nedříve vložíme do mixéru mandle nebo jiné ořechy, které jsme předem minimálně na 3 hod. namočili a rozmixujeme je společně s kokosem a datlemi. Takto vytvořenou hmotu natlačíme na dno formy. Použila jsem dortovou formu o průměru 18 cm.

  2. Citrónový krém

    Rozmixujeme kešu ořechy (opět předem namočené minimálně na 3 hodinky) s citrónovou šťávou z jednoho citrónu. Přidáme javorový sirup a rozpuštěné kakaového másla. Vše dobře promixujeme. Krém rovnoměrně nalijeme na korpus, uhledíme a vložíme na 20 minut do mrazničky.

    Dort můžeme ozdobit kůrou z citrónu a lístkem máty.

  3. Veškeré ořechy vždy předem namočte. Lépe se sněma pracuje. :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte