Sezóna jahod je v plném proudu, tak využijme čerstvého ovoce a upečme si nějaký osvěžující lowcarb dezert.
Více inspirace na https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
(zvlášť žloutky a bílky) 4 kusy |
4 kusy |
|
80 g |
80 g |
|
4 lžičky |
4 lžičky |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
mouka mandlová z mandlových jader 5 lžic |
5 lžic |
| Krém | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
(zahřejeme se 2 lžícemi vody a necháme rozpustit, pak přidáváme dle potřeby do krému) 2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 hrst |
1 hrst |
| Navrch | |
|
12 kusů |
12 kusů |
Postup přípravy
-
Žloutky smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180° cca 25 minut.
-
Smetany vyšleháme s želatinou, přidáme zakysanou smetanu a nakonec přidáme na malé kousky nakrájené jahody.
-
Natřeme na korpus a ozdobíme jahodami, dáme do lednice vychladit.
Makronutrienty
18%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 868 kJ | 1 061 kJ |
| Kalorická hodnota | 207 kcal | 254 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,22 g
3,11 g |
6,38 g
3,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,522 SVJ | 0,638 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,5 g
10,2 g |
23,8 g
12,5 g |
| Bílkoviny | 4,27 g | 5,22 g |
| Sůl | 0,159 g | 0,194 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













