Výborné lowcarb pečivo k snídani, ke kávě...
Další nápady, recepty a videa i zde:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 15m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Donuty | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
6 lžic |
6 lžic |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
10 kusů |
10 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše na těsto řádně promícháme.
Jahody rozvaříme s xylitolem do požadované hustoty.
-
Do vymazané formy na donuty (bagely) nalijeme trochu těsta, přidáme rozvar z jahod a zalijeme trochou těsta. Pečeme na 180 dozlatova (cca 10 minut).
Makronutrienty
46%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 579 kJ | 466 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 111 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,5 g
3,68 g |
10,1 g
2,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,25 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,59 g
1,25 g |
6,91 g
1,01 g |
Bílkoviny | 5,91 g | 4,76 g |
Sůl | 0,147 g | 0,118 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů