Hummus
Výborná pomazánka na kousek pečiva nebo i dip k zelenině.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, sterilovaná | 250 g |
tahini, sezamová pasta | 10 g |
olivový olej | 20 ml |
římský kmín celý, cumin | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
pepř | 1 špetka |
česnek stroužky | 1 stroužek |
voda | 30 ml |
Postup přípravy
-
Cizrnu dám do cedníku a propláchnu od láku. Pak ji dám do mixéru spolu s ostatními surovinami a mixuji dohladka. Hustotu hummusu reguluji přidáním studené vody.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů