Tento dezert v nízkosacharidové verzi je až nečekaně dobrý!
Postup je trochu složitější a možná vám pomůže fotorecept na mém blogu:
https://lenyinspirace.cz/hrabencin-strudl/
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 g |
100 g |
Náplň 1. | |
můžete přidat 1 kyselé jablko pro chuť 1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň 2. | |
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
Náplň 3. | |
4 kusy |
4 kusy |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Jako první nastrouháme cuketu i se slupkou, posolíme špetkou soli a necháme 10 minut vypotit. Potom ručně přes síto vymačkáme z cukety veškerou vodu.
(Nastrouháme i jablko a spojíme s cuketou). Přidáme ostatní suroviny z náplně 1 a odložíme stranou.
-
Na základní těsto smícháme suroviny v kuchyňském robotu. Část těsta, asi 1/3 oddělíme a dáme do mrazáku. Zbylé těsto dáme na plech na pečící papír a uhladíme do roviny.
-
Připravíme si náplň 2 smícháním tvarohu, sladidla a žloutků.
Na náplň 3 vyšleháme bílky se sladidlem do pevného sněhu.
-
Jako první dáme na základní korpus tvarohovou náplň.
Následně přidáme cuketovou náplň.
Jako poslední jemně rozprostřeme bílkovou náplň, kterou posypeme nastrouhanou částí těsta z mrazáku. Dozdobíme sekanými mandlemi.
Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Makronutrienty
39%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 849 kJ | 1 278 kJ |
Kalorická hodnota | 203 kcal | 305 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,4 g
2,11 g |
21,6 g
3,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,44 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
5,03 g |
19,8 g
7,57 g |
Bílkoviny | 9,46 g | 14,2 g |
Sůl | 0,139 g | 0,209 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů