Tento dezert v nízkosacharidové verzi je až nečekaně dobrý!
Postup je trochu složitější a možná vám pomůže fotorecept na mém blogu:
https://lenyinspirace.cz/hrabencin-strudl/
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
60 g |
60 g |
|
60 g |
60 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 150 g |
150 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
100 g |
100 g |
| Náplň 1. | |
|
můžete přidat 1 kyselé jablko pro chuť 1 kus |
1 kus |
|
30 g |
30 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
30 g |
30 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Náplň 2. | |
|
500 g |
500 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
50 g |
50 g |
| Náplň 3. | |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
20 g |
20 g |
|
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Jako první nastrouháme cuketu i se slupkou, posolíme špetkou soli a necháme 10 minut vypotit. Potom ručně přes síto vymačkáme z cukety veškerou vodu.
(Nastrouháme i jablko a spojíme s cuketou). Přidáme ostatní suroviny z náplně 1 a odložíme stranou.
-
Na základní těsto smícháme suroviny v kuchyňském robotu. Část těsta, asi 1/3 oddělíme a dáme do mrazáku. Zbylé těsto dáme na plech na pečící papír a uhladíme do roviny.
-
Připravíme si náplň 2 smícháním tvarohu, sladidla a žloutků.
Na náplň 3 vyšleháme bílky se sladidlem do pevného sněhu.
-
Jako první dáme na základní korpus tvarohovou náplň.
Následně přidáme cuketovou náplň.
Jako poslední jemně rozprostřeme bílkovou náplň, kterou posypeme nastrouhanou částí těsta z mrazáku. Dozdobíme sekanými mandlemi.
Pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Makronutrienty
39%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 841 kJ | 1 264 kJ |
| Kalorická hodnota | 201 kcal | 302 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,1 g
2,08 g |
21,2 g
3,13 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 2,12 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
5,03 g |
19,8 g
7,56 g |
| Bílkoviny | 9,25 g | 13,9 g |
| Sůl | 0,137 g | 0,205 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














