Hovězí líčka na víně s celerovo mrkvovým pyré

Kristýna

Hovězí líčka na víně s celerovo mrkvovým pyré

Líčka je jedno z nejlepších a nejchutnějších jídel, které znám. Lze připravit na mnoho způsobů, na červeném víně myslím chutnají nejvíce. Příprava není složitá, jen časově delší...

Postup přípravy

  1. Líčka zprudka opražíme ze všech stran na větším množství sádla. Poté maso vyjmeme a na sádlo vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do hněda. Přidáme na větší kusy pokrájenou kořenovou zeleninu a všechno koření, restujeme asi 3 minuty.

  2. Pak vrátíme maso, podlejeme vínem a vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka. ( asi 2 hodiny na mírném stupni plotýnky)

  3. Když je maso měkké a skoro se rozpadá, opatrně jej vyndáme. Vyndáme též kuličky koření a bobkové listy a zeleninu rozmixujeme. Přidáme kousek másla pro zjemnění a dochutíme.

  4. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky a asi 15 minut povaříme v osolené vodě. Poté vodu slejeme a zeleninu rozmixujeme se smetanou a oříškem másla.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte