Hovězí játra - nejsou tak často k dostání, ale chuťově úžasné a za pár korun.
Děkujeme Táně Liškové za recept, více na: https://l.facebook.com/tankavari.blogerka.cz/
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
600 g |
600 g |
600 g |
600 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme. Teprve nakonec přidáme mletou papriku (dlouhým restováním hořkne) a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
-
A můžeme si připravit další papriku - tentokrát je ale řeč o zelenině, která zde představuje přílohu. Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme. Jak dlouho? Tak akorát ???? Musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut.
Makronutrienty
31%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 375 kJ | 856 kJ |
Kalorická hodnota | 89,6 kcal | 204 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,68 g
0,88 g |
13 g
2,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,568 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,67 g
2,26 g |
8,38 g
5,16 g |
Bílkoviny | 8,85 g | 20,2 g |
Sůl | 0,156 g | 0,356 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů