Perfektní rychlé a lehké jídlo, tato hlíva se špenátem !
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hlíva | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
300 g |
300 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
Příloha | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jednu cibuli zlehka osmahneme na lžici kokosového oleje. Po chvilce přidáme 300g na kousky pokrájené hlívy ústřičné, 300g na kostky pokrájené cukety a také mírně orestujeme. Směs zalijeme hrnkem vody, přidáme sůl, pepř a kmín a dvacet minut pod pokličkou podusíme.
-
Nakonec vmícháme 150g čerstvých lístků špenátu a již nevaříme. Podáváme s rýží, zakápnuté konopným olejem.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů