Rychlá varianta mojí oblíbené snídaně - slanina s vejci a špetkou kari.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Na prudším plameni a na nepřilnavé pánvi osmahneme anglickou slaninu. Poté plamen stáhneme na minumum - vajíčka už zprudka dělat nebudeme:)
Z vajíček oddělíme žloutky a bílky - žloutky můžete nechat prozatím ve skořápce. Bílky rozšleháme s trochou soli a přelijeme přes anglickou slaninu. Já mám ráda žloutky hodně tekuté, takže nechám bílek trochu ztuhnout a teprve potom přidám žloutky.
Podle chuti přidám kari nebo pepř a sůl.
Hemenex nechám na pánvi, dokud neztuhne, žloutky by ale měly zůstat ještě alespoň trochu tekuté.
Makronutrienty
3%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 841 kJ | 1 832 kJ |
Kalorická hodnota | 201 kcal | 438 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,819 g
0,522 g |
1,79 g
1,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,082 SVJ | 0,179 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
6,96 g |
35,8 g
15,2 g |
Bílkoviny | 12 g | 26,1 g |
Sůl | 1,62 g | 3,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů