Recept na ty nejstrašlivější perníčky pod Haloweenským sluncem. Můžete zdobit třeba takto. Oranžovo - strašidelná kolekce perníčků, ideální na dětskou párty.
- 1h
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
140 g |
140 g |
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ve vodní lázni rozpustím tuk, med, kakao a perník.koření, do schladlého přidám vejce a nakonec mouku se sodou.
-
Vypracuji těsto, zabalím do folie a nechám v ledničce několik dní rozležet.
-
Vyválím, vykrájím tvary a peču 5min/160°C, pak 10min/150°C.
Upečené ještě horké potírám bílkem.
Makronutrienty
80%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 459 kJ | 894 kJ |
Kalorická hodnota | 349 kcal | 214 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
62,4 g
18,9 g |
38,2 g
11,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,24 SVJ | 3,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,77 g
4,07 g |
4,76 g
2,49 g |
Bílkoviny | 8,11 g | 4,97 g |
Sůl | 0,386 g | 0,236 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů