Nízkosacharidový (low carb) oběd do práce, součástí je i salát:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 30 g |
30 g |
|
200 g |
200 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vajíčka rozšlehám s kořením a moukou. Směs naliju na rozehřátou pánev a dám zeleninu. Přiklopím poklicí a peču cca 5-10 min na mírném plameni dokud není hotovo
Makronutrienty
23%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 535 kJ | 1 078 kJ |
| Kalorická hodnota | 128 kcal | 258 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,95 g
0,707 g |
9,98 g
1,42 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,495 SVJ | 0,998 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,87 g
1,75 g |
17,9 g
3,53 g |
| Bílkoviny | 7,93 g | 16 g |
| Sůl | 0,646 g | 1,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














