Dýňové mramorové řezy

Sladce nesladce

Dýňové mramorové řezy

Lahodný dezert v čase dýní, zkuste :)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, promícháme a necháme. Odebereme 3 lžíce sladidla a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme se žloutky do husté pěny. Mleté mandle promícháme s guarovou gumou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Z bílků a 3 lžic sladidla ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme vlažnou čokoládu s máslem, přidáme mandlovou směs a umícháme husté těsto. Poté vmícháme 3 lžíce bílkového sněhu, půjde to ztuha, bude to klouzat a lepit, ale nakonec se směs stane poddajnou. Vmícháme další 3 lžíce a postup opakujeme, až zbyde polovina sněhu, kterou do těsta vpravíme opatrným převracením. Odebereme stranou devět lžiček.

  2. Těstem naplníme malý plech vyložený papírem na pečení. Všechny suroviny na náplň mimo tvarohu promixujeme tyčovým mixérem a nakonec vmícháme tvaroh. Návršíme na těsto. Odložené těsto lehce ohřejeme v mikrovlnné troubě a lžičkou nandáme navrch. Pomocí špejle několikrát promícháme. Dáme péct přibližně na 40 min. Jestli je upečeno zkusíme špejlí. Zabodneme ji doprostřed plechu a po vytažení na ní nesmí ulpívat neupečené těsto.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte