(fazolové brownies, tvaroh,tenká vrstva 90 % čokolády,dýňové želé)
- 2h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
800 g |
800 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
100 ml |
100 ml |
|
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Náplň | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g |
10 g |
|
20 g |
20 g |
|
100 g |
100 g |
| Dýňové želé | |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
30 g |
30 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na korpus vše umixovat, nalít na plech na pečící papír a péct 20min/180C
-
Želé: 1/2 dýně hokaido+
1 větší jablko,nebo hrušku oloupat a nakrájet, podlít vodou, přidat hřebíček, skořici a sladidlo, šťávu z 1/2citronu a vařit do změknuti. Ponorným mixérem rozmixovat,
Přidat 30 g nabobtnané želatiny v prášku.
-
Formičkami vykrajujeme těsto,na těsto nalijeme tvarohovou náplň a necháme ztuhnout,Po ztuhnutí nalijeme tenkou vrstvu 90 % čokolády,necháme zatuhnout a nalijeme dýňové želé. Dortíčky necháme přes noc tuhnout a ráno opatrně z formiček vytlačíme.Z této dávky jsem měla 24 dortíčků.
Makronutrienty
45%
28%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 625 kJ | 662 kJ |
| Kalorická hodnota | 149 kcal | 158 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
3,37 g |
12,9 g
3,57 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 1,29 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,5 g
5,29 g |
7,94 g
5,61 g |
| Bílkoviny | 7,71 g | 8,16 g |
| Sůl | 0,414 g | 0,439 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














