Pokud máme štěstí a najdeme kotrč, zkusme báječnou lowcarb polévku.
Děkujeme Anežce Cejzlarové za recept :)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 000 g |
1 000 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
10 kuliček |
10 kuliček |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kotrč rozebereme, pořádně propláchneme pod tekoucí vodou.
2 cibule orestovat na lžíci sádla do hněda, přidat 1 lžíci červené papriky a orestovat, hned zalít vývarem.
-
Přidat mletý kmín a nasekanou kotrč, 1 kostičku masoxu ,pepř, koření a
vařit 1/2 hodiny. Kotrč nikdy nezměkne, je stále křupavá!
-
Nakonec přidat 3 stroužky česneku - záleží na síle a majoránku , hezky promnout v dlani.
Makronutrienty
54%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 189 kJ | 563 kJ |
Kalorická hodnota | 45,1 kcal | 135 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,46 g
2,07 g |
13,3 g
6,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,446 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,58 g
0,378 g |
4,72 g
1,13 g |
Bílkoviny | 2,21 g | 6,62 g |
Sůl | 8,29 g | 24,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů