dělala jsem experiment do malých formiček. Velký mi ale překynul a praskl po obvodu, mně to ale vůbec nevadí!
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
250 ml |
250 ml |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme v míse, a pak ještě na vále, necháme 2 hod kynout
a uděláme mazance, nebo vánočku, necháme znova trochu nakynout, pomašlujeme dobře vejcem, posypeme, čím chceme a dáme péci! Dávám do vyhřáté trouby na 180°C a hned snižuji na 165 - 170°C, peču do zlatova, zkusím špejlí, tak po 1/4 hodině. Celkově peču tak 20-25 minut, musí se hlídat!
Makronutrienty
75%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 319 kJ | 1 489 kJ |
Kalorická hodnota | 315 kcal | 356 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
50,7 g
10,1 g |
57,2 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,07 SVJ | 5,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,4 g
5,21 g |
10,6 g
5,88 g |
Bílkoviny | 7,38 g | 8,33 g |
Sůl | 0,59 g | 0,666 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů