velký, pórek, velká cuketa, sůl a koření dle chuti, případně další zelenina.
- 40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 g |
3 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2,5 litry |
2,5 litry |
Postup přípravy
-
Cuketu očistíme, nakrájíme a vložíme do menšího množství vody dusit do měkka. Pak rozmixujeme. Tím získáme hmotu... V mezičase na sádle orestujeme pórek a následně spojíme do jednoho hrnce, doředíme dle potřeby vodou nebo vývarem.
Makronutrienty
51%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 43,7 kJ | 238 kJ |
Kalorická hodnota | 10,5 kcal | 56,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,17 g
0,103 g |
6,35 g
0,562 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,117 SVJ | 0,635 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,54 g
7,19 g |
2,94 g
39,1 g |
Bílkoviny | 0,56 g | 3,05 g |
Sůl | 0,154 g | 0,838 g |