
Tohle nedělejte moc často, je to návykové nízkosacharidové (lowcarb) cukroví :)
- 30m
- 14 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
120 g |
120 g |
150 ml |
150 ml |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
Na posypání | |
10 g |
10 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Čokoládu dejte s máslem do misky a rozehřejte. Vymíchejte do hladka. Postupně přilévejte smetanu a míchejte tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá hmota. Na závěr přidejte pomerančový likér. Čokoládové kuličky tak získají báječnou pomerančovou chuť. Pokud se vám to zdrcne, tak opět zahřejte a vymíchejte do hladka.
-
Hotovou čokoládovou hmotu překryjte potravinovou fólií tak, aby fólie těsně přiléhala k povrchu čokolády, a dejte alespoň na 8 hodin zchladit. Pokud máte dostatečnou vůli, nechte čokoládu v lednici přes noc, vydrží dokonce až 3 dny. Takže na vás buď v klidu počká, nebo ji rychle vytáhnete, když se objeví nečekaná návštěva.
-
Čokoládovou hmotu nechte asi 5 minut v pokojové teplotě a lžičkou nabírejte kousky, které v dlaních rychle vytvarujete do kuliček.Sekané pistácie, lyofilizované ovoce, kakso nasypte na talířek, kuličky v nich obalujte a snažte se moc neujídat.
Makronutrienty
30%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 009 kJ | 511 kJ |
Kalorická hodnota | 480 kcal | 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,6 g
11 g |
5,23 g
2,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,06 SVJ | 0,523 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,2 g
26,1 g |
10,7 g
6,64 g |
Bílkoviny | 5,31 g | 1,35 g |
Sůl | 0,064 g | 0,016 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů