Čokoládová poleva klasická, ze ztuženého tuku a čokolády.
- 10m
- 12 porcí
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Do něj nalámeme čokoládu a prosejeme kakao. Vše stále mícháne, dokud se čokoláda nerozpustí a poleva nespojí. Pracujeme na nízkém plameni - nevaříme.
Nepřidáváme cukr!
Polevu přelijeme do misky, kterou později můžeme přihřát v mikrovlné troubě. Ze začátku je poleva opravdu hodně řídká - je potřeba počkat, až trochu zchladne a zhoustne - pak zdobíme, poléváme, namáčíme cukroví. Pokud poleva příliš zhoustne, přihřejeme krátce v mikrovlnce.
Makronutrienty
26%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 948 kJ | 909 kJ |
Kalorická hodnota | 705 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,3 g
8,22 g |
7,79 g
2,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,53 SVJ | 0,779 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
65,4 g
18,6 g |
20,2 g
5,74 g |
Bílkoviny | 4,85 g | 1,49 g |
Sůl | 0,048 g | 0,015 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů