Směs koření Madras

Jídelní plán

Směs koření Madras

Madras curry powder, u nás známý také jako kari Madras, je klasická indická směs aromatických koření, která je základem mnoha regionálních pokrmů v Indii. V tomto receptu si ukážeme, jak si ho připravit doma. Jaká je výhoda? Můžete si nastavit pálivost dle vaší vlastní chuti.

Postup přípravy

  1. Připravte si všechny ingredience. Začněte tím, že skořici rozdrtíte na menší kusy např. paličkou. Pokud chcete pikantnější verzi, začněte chilli papričkami. Pokud si nejste jisti množstvím, můžete papričky nejprve opéct samotné a pak teprve postupně přidávat k mleté směsi.

    Na mírném ohni a na suché pánvi opečte celé sušené chilli papričky, dokud se nerozvoní. Následně přidejte ostatní koření (kromě těch mletých a česneku) a opečte je přibližně 2 až 3 minuty. Důležité je udržet nízkou teplotu a také stále míchat, aby se koření rovnoměrně opeklo a nepřipálilo. Opečené koření pak přemístěte do mlýnku na koření nebo hmoždíře, kde nechte koření vychladnout. Stejně jako já můžete ale použít také mixér na smoothie. Mezitím si odměřte mletá koření a přidejte k tomu kusovému a opečenému. Společně umelte nebo umixujte. Přesypte do uzavíratelné nádoby a uchovejte na chladném a tmavém místě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte