Použití do rajské omáčky, pod maso, na plněné papriky.
Děkujeme Elišce Vinořince za recept:)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
1 kg |
1 kg |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
300 ml |
300 ml |
Postup přípravy
-
1 kg rajčat spařit, oloupat. Nakrájet 1 větší červenou cibuli, zpěnit a dát 1/2 menší hokaido dýně. Zlehka opéct, přidat rajčata, zalít vývarem a pomalu vařit dokud nezměkne dýně. Pak již jen stačí rozmixovat.
Makronutrienty
72%
14%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 101 kJ | 233 kJ |
| Kalorická hodnota | 24,2 kcal | 55,8 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,24 g
2,36 g |
9,76 g
5,44 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,424 SVJ | 0,976 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,807 g
0,461 g |
1,86 g
1,06 g |
| Bílkoviny | 0,827 g | 1,9 g |
| Sůl | 0,122 g | 0,281 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů












