Nedávno som sa zaregistrovala aj na vareche a je tam niekoľko úžasných receptov. Tentokrát som sa inšpirovala týmto http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovica-zapecena-s-baklazanom/16907-recept.html a určite som ho nepripravovala poslednýkrát ;-)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ako prvé som dala variť šošovicu a zatiaľ som chystala baklažán.
Umytý som nakrájala na plátky, posolila a nechala vypotiť. Potom som ich jemne poutierala servítkou, uložila na plech na papier na pečenie a dala piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 20 minút.
-
Zatiaľ som krájala paradajky a cibuľku.
-
Keď už bola šošovica uvarená (al dente), začala som suroviny prekladať do zapekacej misy. Najprv baklažán, potom šošovicu, drvené paradajky, čerstvé paradajky, cibuľku. Prekladanie som zopakovala dvakrát a dala piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 30 minút.
-
Svoju porciu som si posypala gréckym slaným syrom. Bolo to vynikajúce, obidvom nám to veeeľmi chutilo. Doporučujem na teplé letné dni: skvelá ľahká večera :-)
Makronutrienty
73%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 385 kJ | 1 744 kJ |
Kalorická hodnota | 92 kcal | 417 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,9 g
2,94 g |
81,1 g
13,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,79 SVJ | 8,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,476 g
0,087 g |
2,16 g
0,394 g |
Bílkoviny | 6,18 g | 28 g |
Sůl | 0,78 g | 3,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů