MÁMA V KUCHYNI 2
Kniha receptů Máma v kuchyni 2 Baví vás recepty na tomto blogu a rádi byste je měli po ruce i v klasické papírové podobě? Pak přesně pro vás je kuchařka Máma v kuchyni, kterou můžete objednat za zvýhodněnou cenu ZDE.
4. MÍSTO – Mamablog roku
Moc děkuji za podporu v letošním ročníku ankety Mamablog roku, která mě vynesla na mé oblíbené 4. místo. ????
4. místo – Blogerka roku
Děkuji za vaše hlasy, které mi pomohly i letos obhájit bramborovou medaili a tedy 4. místo mezi nejlepšími food blogerkami u nás.
V hlasování veřejnosti byl můj blog zvolen čtvrtým nejoblíbenějším mezi všemi českými foodblogy! Bramborová mu sluší a já vám za vaši podporu moc děkuji! :)
4. MÍSTO V ANKETĚ BLOGERKA ROKU 2016
Můj blog i v letošním roce obhájil pozici mezi nejlepšími foodblogy v této zemi, když v anketě Blogerka roku získal nádhernou bramborovou medaili. Jsem ohromně šťastná a moc vám děkuji za podporu :-)
2. MÍSTO V ANKETĚ MAMABLOG ROKU 2016!!!
Moc vám děkuji za všechny hlasy, kterými jste mi zajistili nádhernou stříbrnou příčku v této anketě :-)
6. MÍSTO V ANKETĚ BLOGERKA ROKU 2015
6. místo v anketě Blogerka roku 2015
Můj blog byl zvolen 6. nejlepším v kategorii Foodblogy ankety Blogerka roku 2015. Za vaši podporu vám srdečně DĚKUJI! :-)
myTaste.cz
Cizrnový guláš (od 1 roku)
7. 12. 2015
IMG_0533 (1)Díky množství cizrny je toto jídlo bohaté na bílkoviny, takže maso vám chybět nebude. Díky svému tvaru a oříškové chuti bude chutnat i dětem. O tatíncích nemluvě – vyzkoušeno :)
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
400 g |
400 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s petrželí. Vše společně opečte dozlatova.
-
Poté zaprašte mletou paprikou, promíchejte a nalijte cizrnu včetně nálevu, a také pasírovaná rajčata. V případě potřeby přidejte ještě i trošku vývaru nebo vody tak, aby byla zelenina ponořená, ale o moc více ne – jelikož nebudeme guláš zahušťovat žádnou moukou, nýbrž svým vlastním obsahem a nechceme, aby byl příliš řídký.
-
Uvařte zeleninu do měkka, menší část (cca 1/3) odeberte, rozmixujte a vraťte zpět. Nebo zkrátka jen částečně projeďte tyčovým mixérem a promíchejte. Poté ještě dosolte, přidejte koření dle chuti a krátce provařte.
Makronutrienty
70%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 470 kJ | 1 043 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,7 g
1,47 g |
41,5 g
3,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,87 SVJ | 4,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,69 g
0,31 g |
5,98 g
0,688 g |
Bílkoviny | 5,28 g | 11,7 g |
Sůl | 0,592 g | 1,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů