- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Omáčka | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
150 g |
150 g |
|
20 g |
20 g |
|
5 g |
5 g |
|
30 g |
30 g |
|
20 ml |
20 ml |
|
100 g |
100 g |
|
3 g |
3 g |
|
3 g |
3 g |
|
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 100 g |
100 g |
|
30 g |
30 g |
|
50 g |
50 g |
|
100 g |
100 g |
| Příloha | |
|
300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Uvařím Linguine dle návodu na obalu .
Mezitím v hrnci osmahnu cibulku, česnek a porek na olivovem oleji. Přidám nakrájené žampiony, rajčata na kousky a olivy .Smažím, dále přidám koření a bazalku a nakonec rajčatovou omáčku. Povařím a nakonec vmíchám smetanu. Osolím a opepřím a podávám na Linguine. Ozdobím čerstvou bazalkou a chedarem na kousky.
Makronutrienty
63%
19%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 765 kJ | 4 246 kJ |
| Kalorická hodnota | 183 kcal | 1 015 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
24,3 g
2,12 g |
135 g
11,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,43 SVJ | 13,5 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,03 g
4,28 g |
39 g
23,8 g |
| Bílkoviny | 7,11 g | 39,4 g |
| Sůl | 4,55 g | 25,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














