Dýňová polévka se restovanými houbami a tymiánovým jogurtem

Jídelní plán

Dýňová polévka se restovanými houbami a tymiánovým jogurtem

Připravte si lahodnou a krémovou dýňovou polévku s restovanými houbami, inspirovanou italskou kuchyní. Tato sytá polévka je ideální oběd nebo večeře, hotová za pouhých 30 minut.

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte dýni, mrkev a brambory na zhruba 2,5 cm kousky. Vložte je do velkého hrnce a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem pro intenzivnější chuť. Přiveďte k varu na prudším ohni, poté snižte plamen a nechte probublávat asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

  2. Mezitím si připravte houby. Očistěte je a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na jemno nakrájenou cibulku. Jakmile začne zlátnout, vsypte houby a na jemno nasekaný česnek. Restujte je přibližně 8 minut. Dochuťte solí a pepřem a těsně před vypnutím plamene posypte nasekanou petrželkou.

  3. Řecký jogurt smíchejte s tymiánem, můžete přidat ještě trochu prolisovaného česneku. Osolte, opepřete podle chuti.

    Jakmile je polévka hotová, přidejte lžíci citronové šťávy a rozmixujte ji přímo v hrnci tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte. Servírujte na misky, navrch zakápněte ochuceným jogurtem a navrch přidejte restované houby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte