Vydatné lowcarb jídlo, tedy vhodné i pro diabetiky.
Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Hranolky | |
|
150 g |
150 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Ještě | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso naklepeme, osolíme a opepříme. Celerové hranolky osolíme a vše dáme do zapékací misky, kterou vytřeme olejem. Pečeme na 180 st.asi 35 minut, během pečení vše obrátíme.
Ke konci pečení na chvilku přidáme mozarellu .
Podáváme s volským okem a salátem.
Makronutrienty
15%
55%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 540 kJ | 2 755 kJ |
| Kalorická hodnota | 129 kcal | 658 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,46 g
0,722 g |
17,6 g
3,68 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,346 SVJ | 1,76 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,97 g
3,2 g |
35,6 g
16,4 g |
| Bílkoviny | 12,9 g | 65,7 g |
| Sůl | 0,772 g | 3,94 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














