Bublanina s borůvkami - LC

Laduš

Bublanina s borůvkami - LC

Vláčný low carb dezert či snídaně, plná vitamínů... můžete použít i jiné sezónní ovoce, bude stejně dobrá. :)

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky se sladidlem důkladně vyšleháme. Pak postupně přidáváme citrónovou kůru a vanilku, zakysanou smetanu a rozpuštěný a vychladlý kokosový olej. Potom po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto vylijeme do máslem vymazaného pekáčku. Mám o velikosti 30 x 22 cm. Poklademe borůvkami a posypeme posypátkem.

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut nebo podle typu trouby.

  3. Posypátko: 60 g kešu mouky (lze použít i jinou, např. mandlovou nebo lískovou), 20 g změklého másla, 1 lžíce erythritolu.

    Všechny ingredience v misce důkladně zpracujeme rukou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte