Dnes jsem upekla brokolicovo-květákové koule. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši a nebo jen dip (já zamíchala zakysanou smetanu s česnekem,solí a pepřem)
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
slzovka obecná, slzovková mouka 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
-
Brokolici s květákem rozmixujeme a nebo nakrajíme na nejmenší kousíčky, přidáme rozmixované (může být i nastrouhané) tofu, vejce, slzovkovou mouku, koření a parmazán . Důkladně promícháme a tvoříme koule.
-
Klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 25-30 minut záleží na velikosti koulí.
Makronutrienty
37%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 310 kJ | 772 kJ |
Kalorická hodnota | 74,1 kcal | 184 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,61 g
1,39 g |
14 g
3,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,561 SVJ | 1,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,4 g
1,59 g |
8,46 g
3,97 g |
Bílkoviny | 6,13 g | 15,3 g |
Sůl | 0,789 g | 1,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů