Je to docela nízký lowcarb dezert, ale zato chuťově naprosto úžasný a křupavý. Hodí se jako dezert, ale i třeba jako nízkosacharidová snídaně s bílým jogurtem.
Děkujeme Bětuš Kovářové za recept :)
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto na malý plech | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Navrch | |
|
350 g |
350 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Sypkou směs smícháme v míse a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Cca 350 g borůvek smícháme v míse s erythritolem a citronovou kůrou. Poté rovnoměrně rozprostřeme na sypkou směs. Nakonec vše zalijeme 150 g rozpuštěného másla a dáme péct na 180 C na cca 20-25 min do zezlátnutí.
Makronutrienty
20%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 472 kJ | 1 077 kJ |
| Kalorická hodnota | 352 kcal | 257 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,4 g
1,13 g |
7,64 g
0,829 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,04 SVJ | 0,764 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33 g
11,9 g |
24,1 g
8,7 g |
| Bílkoviny | 7,87 g | 5,76 g |
| Sůl | 0,147 g | 0,108 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














