Těstoviny vyměníte za zelí, omáčku dle svého, bez bešamelu - a skvělý low carb (LC) oběd je tu:)
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
Ještě | |
1 hlávka |
1 hlávka |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Cibulku zesklovatíme, přihodíme maso, opečeme. Přihodíme nahrubo nastrouhanou mrkev. Orestujeme. Přidáme vše ostatní.
Nechci u toho stát, tak zavřu do papiňáku a nechám na mírném ohni i dvě hodiny. Dvakrát zkontroluji, aby se nevyvařila tekutina.
-
Hlávku zelí vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme na šest minut. Listy změknou a půjde s nimi krásně pracovat.
-
Zapékací misku vyložíme listy, dáme část omáčky, nastrouháme mozarelu nebo ricotu s vejcem. Přikryjeme dalšími listy a postup opakujeme dokud nám vše nedojde, nebo nemáme plnou misku. Potřeme zakysanou smetanou. Pečeme cca 1hod 180°C.
Makronutrienty
30%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 413 kJ | 3 563 kJ |
Kalorická hodnota | 98,7 kcal | 851 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,11 g
1,1 g |
44,1 g
9,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,511 SVJ | 4,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,88 g
2,56 g |
59,3 g
22,1 g |
Bílkoviny | 5,14 g | 44,3 g |
Sůl | 0,28 g | 2,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů