Pokud stejně jako já milujete rybí salát v majonéze, bude vám zaručeně chutnat i tahle pochoutka. A lze ji vyčarovat i z kuřecích stehen bez kůže, ty se ale vaří o něco kratší dobu.
- 9h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vykuchaný bez hlavy 1 kus |
1 kus |
3 listy |
3 listy |
10 kuliček |
10 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 litru |
0,5 litru |
1 litr |
1 litr |
Ještě | |
na tenké proužky 3 kusy |
3 kusy |
slít a pokrájet na drobno 400 g |
400 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
40 g |
40 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso uvaříme ve vodě s octem a kořením (já na tuhle dobrotu používám starší králíky a vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny až hodinu a pak nechám dojít) a poté necháme v chladnější místnosti odležet i s nálevem cca 8 hodin.
-
Pak maso vyjmeme, odkostíme a necháme větší kousky, aby se při míchání úplně nerozpadlo. Přidáme cibuli, pokrájenou zeleninu, hořčici, majonézu a tatarku a dochutíme.
-
Necháme vychladit a těšíme se:)
Makronutrienty
12%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 434 kJ | 2 003 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 479 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,39 g
1,01 g |
11 g
4,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,239 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,62 g
1,34 g |
25,9 g
6,17 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 51,5 g |
Sůl | 0,322 g | 1,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů