ZELOLAZANĚ - nízkosacharidové

Sladce nesladce

Těstoviny vyměníte za zelí, omáčku dle svého, bez bešamelu - a skvělý low carb (LC) oběd je tu:)

ZELOLAZANĚ - nízkosacharidové

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
mrkev 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
bazalka sušená drhnutá 1 lžička
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
rajčata v plechovce 1 kus
hlávkové bílé zelí 1 hlávka
mozarella uzená, měkký sýr 200 g
zakysaná smetana 1 kus

Postup přípravy

  1. Cibulku zesklovatíme, přihodíme maso, opečeme. Přihodíme nahrubo nastrouhanou mrkev. Orestujeme. Přidáme vše ostatní. Nechci u toho stát, tak zavřu do papiňáku a nechám na mírném ohni i dvě hodiny. Dvakrát zkontroluji, aby se nevyvařila tekutina.

  2. Hlávku zelí vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme na šest minut. Listy změknou a půjde s nimi krásně pracovat.

  3. Zapékací misku vyložíme listy, dáme část omáčky, nastrouháme mozarelu nebo ricotu s vejcem. Přikryjeme dalšími listy a postup opakujeme dokud nám vše nedojde, nebo nemáme plnou misku. Potřeme zakysanou smetanou. Pečeme cca 1hod 180°C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů