ZELOLAZANĚ - nízkosacharidové
Těstoviny vyměníte za zelí, omáčku dle svého, bez bešamelu - a skvělý low carb (LC) oběd je tu:)
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Papinův hrnec
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
mrkev | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bazalka sušená drhnutá | 1 lžička |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
rajčata v plechovce | 1 kus |
hlávkové bílé zelí | 1 hlávka |
mozarella uzená, měkký sýr | 200 g |
zakysaná smetana | 1 kus |
Postup přípravy
-
Cibulku zesklovatíme, přihodíme maso, opečeme. Přihodíme nahrubo nastrouhanou mrkev. Orestujeme. Přidáme vše ostatní. Nechci u toho stát, tak zavřu do papiňáku a nechám na mírném ohni i dvě hodiny. Dvakrát zkontroluji, aby se nevyvařila tekutina.
-
Hlávku zelí vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme na šest minut. Listy změknou a půjde s nimi krásně pracovat.
-
Zapékací misku vyložíme listy, dáme část omáčky, nastrouháme mozarelu nebo ricotu s vejcem. Přikryjeme dalšími listy a postup opakujeme dokud nám vše nedojde, nebo nemáme plnou misku. Potřeme zakysanou smetanou. Pečeme cca 1hod 180°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů