- 2h
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 2 hrnky |
2 hrnky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrnek |
1 hrnek |
Náplň | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
10 ml |
10 ml |
100 ml |
100 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
V mise smíchejte mouku, sůl, olej, ocet a vodu. Vodu přidávejte postupně, suroviny zpracujte v nelepivé tvárné těsto. Mělo by se s ním dobře pracovat. Těsto nechte stranou odpočinout a mezi tím si připravte náplň.
-
Zelí si nakrájejte na tenké nudličky, hoďte na pánvičku, přidejte špetku soli, kmin, zalijte trochou vrouci vody a pod pokličkou nechte podusit do měkka. Pokličku zvedněte a nechte vypařit zbývajíci vodu. Přidejte cca 1 cl umeocta, 10 ml sladidla (melasy) a sojovku tamari. Nechte vychladnout.
-
Tofu nastrouhejte. Testo rozdělte na 2 nebo 4 části. Na pomoučeném vále těsto vyválejte na tenkou placku. Prostředek posypte kukuřičnou strouhankou, ta pojme vodu z náplně a těsto se nerozmočí. Na strouhanku navršte zeli, tofu, těsto zabalte a přendejte na plech vyložený pečícím papirem. Potřete vodou. Pečte na 180°C cca 25 minut dozlatova, kontrolujte.
Makronutrienty
72%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 906 kJ | 5 224 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 1 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,2 g
1,07 g |
203 g
6,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,52 SVJ | 20,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,57 g
0,539 g |
37,9 g
3,11 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 42,6 g |
Sůl | 1,24 g | 7,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů