Zelňáky povýšené na skvělý nízkosacharidový oběd - od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 40m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelňáky | |
---|---|
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Náplň | |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do mísy jsem dala vejce, droždí, koření vymačkané zelí a sýr… zamíchala.
-
Na plech s pečícím papírem (trošku potřený oliváčem)
jsem udělala placky, položila syreček, plátek mozzarelly…na to zase směs ze zelí.. rukou jsem přitlačila k sobě vytvarovala bochánky.Postříkala jsem olejem a pekla na 180 stupňů do zlatova.
Makronutrienty
10%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 640 kJ | 1 239 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 296 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,62 g
3,28 g |
5,07 g
6,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,262 SVJ | 0,507 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
5,6 g |
19,5 g
10,8 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 25 g |
Sůl | 1,39 g | 2,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů