- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
100 g |
100 g |
|
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zelí dáme vařit do 1 l vody. Přidáme papriku sůl a pepř.
-
Zatímco se zelí vaří, nakrájíme klobásu na tenká kolečka a opečeme je na sucho na nepřilnavé pánvi.
V trošce studené vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Přidáme opečenou klobásu a povaříme cca 10 minut. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.
Makronutrienty
26%
26%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 405 kJ | 368 kJ |
| Kalorická hodnota | 96,9 kcal | 88,1 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,18 g
4,69 g |
3,8 g
4,26 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,418 SVJ | 0,38 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,45 g
3,01 g |
6,77 g
2,74 g |
| Bílkoviny | 4,14 g | 3,76 g |
| Sůl | 2,5 g | 2,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














