- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zelí dáme vařit do 1 l vody. Přidáme papriku sůl a pepř.
-
Zatímco se zelí vaří, nakrájíme klobásu na tenká kolečka a opečeme je na sucho na nepřilnavé pánvi.
V trošce studené vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Přidáme opečenou klobásu a povaříme cca 10 minut. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.
Makronutrienty
28%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 456 kJ | 406 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 97 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,9 g
4,69 g |
4,36 g
4,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,49 SVJ | 0,436 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,39 g
2,79 g |
7,47 g
2,48 g |
Bílkoviny | 4,39 g | 3,9 g |
Sůl | 2,55 g | 2,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů