- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 000 g |
1 000 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
V tlakovém hrnci uvaříme kuřecí křídla s bobkovým listem a solí. Z polévky sebereme všechen vyvařený tuk. (nejlépe to jde, když necháme polévku do druhého dne vychladit v ledničce).
-
Do vývaru nakrájíme na větší kousky mrkev a petržel, uvaříme do měkka.
-
Přidáme bylinky a jarní cibulku a už nevaříme.
-
Pozor, kuřecí křídla s kůží obsahují více tuku než prsa nebo stehna bez kůže. Kdo má dietu bez tuku, neměl by křídla vůbec používat a uvařit polévku třeba z prsních řízků.
Makronutrienty
8%
53%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 674 kJ | 2 237 kJ |
| Kalorická hodnota | 161 kcal | 535 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,08 g
0,844 g |
6,91 g
2,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,208 SVJ | 0,691 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
3,07 g |
35,6 g
10,2 g |
| Bílkoviny | 14,6 g | 48,3 g |
| Sůl | 0,623 g | 2,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů


